Gönderen Konu: İsrail, aktivistleri gözaltına aldı  (Okunma sayısı 1716 defa)

Çevrimdışı ByZeyd

  • Efsane Üye
  • *****
  • İleti: 598
  • Mevzu-u Bahis Vatansa; Gerisi Teferruattır!
İsrail, aktivistleri gözaltına aldı
« : Kasım 05, 2011, 09:48:00 ÖÖ »
İsrail, aktivistleri gözaltına aldı
İsrail, Türkiye'den hareket ederek Gazze'ye giden filoyla temas etti. 'Dönün' uyarılarına, filolar rest çekti. İsrail donanması ise emir verdi: Müdahale edin...

05.Kasım.2011,00:35:59



İsrail'in Gazze'ye yardım götüren filoya müdahalesi sonrası, aktivistlerin yanı sıra gazetecileri de gözaltına aldığı bildirildi.

Gazetecileri Koruma Komitesinden yapılan açıklamada, filoda, Mısır gazetesi El Mısri El Yevm'in muhabiri Lina Atallah, ABD merkezli Democracy Now! programı muhabiri Cihan Hafız veİranPress TV muhabiri Hasan Gani'nin de yer aldığı belirtildi.

Filonun 27 yolcusununİsrailpolis ve göçmenlik yetkililerine teslim edileceğine değinilen açıklamada, ''İsrail, gemilerdeki gazetecilerin isimlerini açıklamalı ve onların serbestçe çalışmalarına izin vermeli. İsrail, ayrıca, geçmiş baskınlar sırasında yaptığı gibi, tüm gazetecilik materyallerine el koymaktan da kaçınmalı'' denildi.

İsrail, ''Mavi Marmara''nın da içinde olduğu filoya baskın sırasında aralarında Türklerin de olduğu 20 gazeteceyi gözaltına almış, kamera, fotoğraf makinesi ekipmanlarına el koymuştu.

SAAT: 23:16 AKTİVİSTLER AŞDOD LİMANINDA

İsrail'in müdahale ettiği Gazze'ye yardım taşıyan filodaki aktivistlerin Aşdod limanına vardığı bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avital Leibovich, açıklamasında, ''Tüm aktivistler, güven içinde ve sağlıklı bir halde Aşdod limanına vardı'' dedi.

İsrail, gemilere saat 16.10'da müdahale etmiş ve filonun Aşdod limanına çekileceği bildirilmişti.

5 ayrı ülkeden 27 aktivist ile 30 bin dolarlıkilaçtaşıyan gemiler, iki gün önce Fethiye'den yola çıkmış, uluslararası sulara varılınca Gazze'ye gidileceği duyurulmuştu.

AJANSLAR
"ArmA II: CO" Nick: [ TR ]North Star