Gönderen Konu: Facebook üyeliği satışa çıkarıldı  (Okunma sayısı 5465 defa)

Çevrimdışı SWAT.TR

  • Turkish Mod Team Yönetici
  • Efsane Üye
  • *****
  • İleti: 851
  • TMT Lider,Texture,O2 coder
    • www.turkish-mod-team.com
Facebook üyeliği satışa çıkarıldı
« : Ekim 28, 2012, 02:31:55 ÖS »

Bir Bulgar blogger geçtiğimiz günlerde 5$'a bir internet sitesi üzerinden 1.1 milyon Facebook üyeliği satın aldığını açıkladı. Tabii bu durum Facebook'un da dikkatini çekti.

Facebook'da bulunan üçüncü şahıs uygulamalarının büyük güvenlik sorunlarına yol açtığı biliniyor. Bu güvenlik açığı son kez Bulgar bir blogger olan Bogomil Shopov'un blogunda yazdıklarından sonra ortaya çıktı. Shopov, Gigbucks adındaki bir internet sitesinden 5$ karşılığında tam 1.1 milyon adet Facebook üyeliği aldığını belirtti.
Satın aldığı bu Facebook kullanıcı adı ve email adreslerini test ettiğini ve gerçek olduklarını belirten Shopov, bu üyelikler arasında tanıdığı kişilerin üyeliklerinin de bulunduğunu belirtti. Ayrıca bu üyeliklerin Facebook'da bulunan üçüncü şahıs uygulamalar tarafından ele geçirildiğini söyledi.
Bu olay kısa bir sürede yayıldı ve Facebook'un da dikkatini çekti. Ertesi gün Platform Politika Ekibi Shopov ile iletişime geçti ve yazdığı blog yazısını tartışmak için kendilerine bir zaman ve bir telefon numarası vermesini istedi. Bu maile bir cevap atmayan Shopov, bir sonraki blog yazısında Facebook'un bu görüşme talebinden bahsetti. Shopov ayrıca bu yazısında elindeki listeyi Facebook'a gönderdiğini de bildirdi.
Öte yandan bu listenin satıldığı Gigbucks sitesi ise satışı gerçekleştiren kişinin sitenin politikalarına aykırı bir işlem gerçekleştirdiğini ve siteden hemen uzaklaştırıldığını belirtti.
Yaşanan bu olay ile birlikte Facebook'da bulunan üçüncü şahıs uygulamaların ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.