
Merhaba Arkadaşlar...
Aranızda hiç gerçekten savaş atmosferini yansıtan bir multiplayer oyun arzulayan oldu mu?
Genellikle “arcade” kavramına kaçmış savaş oyunlarındaki abes durumlardan kurtulmak isteyen...?
3-4 kişilik co-op oyularında yapılan takım oyunlarıyla yetinmeyip, savaş alanındaki her asker ile takım oyunu yapmayı hayal eden...?
Eğer yıllar önce Battlefield 2’den bekledikleriniz bunlar ise, büyük ihtimalle çok büyük bir hayal kırıklığına uğramışsınızdır. Oysa Project Reality ekibi 2004 yılından beri Battlefield 2’ yi sadece takım oyunuyla oynanabilecek, BF motoru ile yapılabilecek en gerçekçi yenilikleri getirebilecek bir mod hazırlamaya çalışıyor. 2004 yılından beri v1.0’ a ulaşmak olan hedeflerine v0.9 ile bir adım daha yaklaştılar.
Aşağıda gerçek savaş alanına girmenin ne demek olduğu ve nasıl girebileceğiniz hakkında bilgiler bulacaksınız.
Project Reality’e Hoş Geldiniz.
Project Reality Project Reality internet üzerinden indirebileceğiniz ücretsiz bir Battlefield 2 modudur. Oyunun içine ayrı bir mod olarak yüklendiğinden Battlefield 2' den ayrı çalışmaktadır.
Modun yapımcılarının hedefi, DICE tarafından geliştirilen orijinal oyun için olabildiğince gerçekçi savaş ortamı oluşturmaktır. Bunun içine; fizikleri, görsel efektleri ve genel oynanabilirliği değiştirmek gibi bir çok şey girer.
Her zaman yenilenmekte ve güncelliğini kaybetmemekte olan mod, zenginleştikçe İngiliz, Rus, Taliban ve Direnişçi ordularını ve gönüllü olarak ordu hazırlayan geliştirici topluluklarının eklediklerini dahil etmekte ve geliştirmektedir. Bunların içinde Kanada, İsrail, Hamas gibi ülkeler ve bir o kadar da yapım aşamasındaki ordu vardır.
Project Reality iki yıl üst üste ModDB.com’da Yılın Modu yarışmasında ikincilik kazanmış, 2008’de de "Yılın Modu" ve "En iyi Multiplayer Mod" ödüllerine layık görülmüştür. 2008’de 1. olduğu için 2009 yarışmasına katılma hakkı ise yoktur.













http://www.realitymod.com/