Gönderen Konu: Task ve pusu  (Okunma sayısı 4730 defa)

Çevrimdışı kasatura54

• Yeni Üye
  • *
Task ve pusu
« : Ekim 21, 2012, 01:30:24 ÖÖ »
Öncelikle herkese merhaba birkaç sorum olacak

1)İntikal ve pusu adlı görev gibi bende görev yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?
2)Askerleri nasıl pusuya düşürttürebilirim yani teröristlerin pusu kurmalarını  istiyorum tam askerler geçerken ateş açsınlar veya roketatarlarla saldırsınlar bunu nasıl yapabilirim?
3)Göreve başlarken çıkan yazıları nerden yazabilirim yani göreve başlarken mesela askeri kurtar yazısı çıksın mesela bunun gibi yazıları nerden yazabilirim?

Not:Sorularımı ayrıntılı olarak cevaplarsanız sevinirim.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2012, 09:35:11 ÖS Gönderen: Gokhan »

Çevrimdışı ozgurr34

• Turkish Mod Team Yönetici
  • Takipçi Üye
  • Web Development - Mission Editor
Ynt: Yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2012, 02:20:34 ÖÖ »
Bu söylediklerin için ayrıntılı bir rehber hazırlamak gerekir o kadar basit şeyler istemiyorsun :) sen kafandaki senaryoyu güzelce http://www.turkish-mod-team.com/index.php?board=31.0 şu bölüme yazın fırsat bulunca yapılabilitesi varsa yapalım.

Çevrimdışı kasatura54

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2012, 10:45:32 ÖÖ »
ben kendim yapmak istiyorum

Çevrimdışı Gokhan

• Turkish Mod Team Yönetici
  • Efsane Üye
  • TMT Lider, Coder & Modeller
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2012, 02:02:57 ÖS »
1- Bu sorunun cevabını göreve başlayarak bulabilirsiniz. Nasıl yapabilirim gibi soruların sorulmamasını rica ediyoruz. Daha başlamadan sormak mantıksız, öncelikle bir kurcalayın..
2- Pusu olacak bölgeye bir trigger koyup activationunu BLUFOR yaparsınız. Blufordan yani mavi takımdan birileri o bölgeye girince pusu devreye girer. On act kısmına
Kod: [Seç]
dusmanaskeri1 setCombatMode "YELLOW"; <- gibisinden bir kod koyarsanız bu kod ile yapay zeka ateş etme emri alır. Tabi öncesinde düşman akserlerine waypoint verip never fire yapmalısınız. Ve ateş etme emrini tüm askerlere tek tek vermelisiniz..
3- Bunu task ile yapabilirsin.. Oyunun belgelerimde bulunan Arma 2 klasörü içinde missions klasörü bulunur ve görevle ilgili dosyalar buradadır.
Bir tane init.sqf yap. Uzntısı .sqf olacak. Bunu notepad ile aç içine şu komutu yerleştir :

Kod: [Seç]
task1 = player createSimpleTask ["Bolgedeki teroristleri etkisiz hale getir"];
task1  setSimpleTaskDescription["Chardarakht yerleskesind yogun hava savunma gucu oldugu icin bu bolgeye karadan git ve dusmani etkisiz hale getir.","Chardarakht'ta guvenligi sagla", "BOLGEYI TEMIZLE"];
player setCurrentTask task1;
task1  setsimpletaskdestination (getMarkerPos "gorev1");

Burada gorev1 adlı bir makrer koyarsan görev açıklamasında bu yerin konumu haritada belirir.
Bu tabi örnek bir görev istediğin gibi düzenle..

Çevrimdışı kasatura54

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2012, 04:55:09 ÖS »
saolun