Gönderen Konu: Parti değil, suç örgütü!  (Okunma sayısı 2129 defa)

Çevrimdışı ByZeyd

  • Efsane Üye
  • *****
  • İleti: 598
  • Mevzu-u Bahis Vatansa; Gerisi Teferruattır!
Parti değil, suç örgütü!
« : Aralık 31, 2011, 05:30:35 ÖS »
Parti değil, suç örgütü!

BDP hazırladığı bir raporla çarpık siyaset anlayışını gözler önüne serdi.

 
 


Barış ve Demokrasi Partisi milletvekilleri suça abone. BDP'li vekiller, geçtiğimiz yasama döneminde başta PKK'ya yardım ve yataklık olmak üzere silahlı örgüt kurma, halkı kin ve nefrete teşvik, tehdit, kamu görevlisine görevini yaptırtmama,  adli yargılamayı etkileme gibi bir dizi suç işlediler.

VEKİL BAŞINA 31 SUÇ DÜŞÜYOR
BDP Genel Merkezi tarafından yayınlanan "23. Dönem Milletvekillerine Ait Fezlekeler" raporda, geçen dönem Meclis'te görev yapan 21 milletvekili hakkında yasa dışı faaliyetleri nedeniyle hazırlanan 656 fezlekeye yer verildi. Verilere göre, her bir BDP'li vekil geçen dönem 31 ayrı suça karıştı. BDP'lilerin görev yaptıkları 4 yıllık süre dikkate alındığında her bir vekil yılda ortalama 7 suç işledi. Partinin hazırladığı rapora göre, BDP'liler tam 25 ayrı suçla ilgili fezleke kapsamına alındı.

TERÖR, TEHDİT, KAMU DÜZENİN BOZMA; NE ARARSAN VAR
BDP mensubu milletvekillerinin 23. dönemde takibata uğradığı suçlardan diğeleri de şöyle: "Bölgecilik, ırkçılık yapma. Örgüt propagandası yapmak. Suçu ve suçluyu övmek.  Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik. Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek. Kurul halinde çalışan kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret. Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma yönünde çalışmak. Silahlı terör örgütüne üye olmak, PKK propagandası yapmak. Kamu düzeni için tehlike olabilecek şekilde, terör amacıyla halkı düşmanlığa ve kin beslemeye açıkça tahrik etmek. Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma / örgüte üye olmasa dahi örgüt adına suç işleme. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgütün silahlı olması hali. Suç işlemeye alenen tahrik. Yasak yayın bulundurmak. Adil yargılamayı etkileme. Görevi yaptırmamak için direnme. Tehdit. Halkı askerlikten soğutma."

SUÇUN "AYNA"SI
BDP Genel Merkezi'ni hazırladığı raporda, milletvekillerinin fezleke sayılarına da yer verildi. Buna göre Emine Ayna 70 fezleke ile ilk sırada yer alırken, onu 66 fezleke ile Özdal Üçer ve 46 fezleke ile Osman Özçelik izledi. BDP'li diğer vekillerin adları ve fezleke sayıları şöyle: "Ahmet Türk 23, Akın Birdal 5, Ayla Akat Ata 40, Aysel  Tuğluk 22, Bengi Yıldız 36, Emine Ayna 70, Fatma Kurtulan 27, Gültan Kışanak        30, Hamit Geylani 28, Hasip Kaplan 12, İbrahim Binici 52, Nezir Karabaş 22, Nuri Yaman 13, Pervin Buldan 35, Sabahat Tuncel 26, Selahattin Demirtaş 23, Sevahir Bayındır 42, Sırrı Sakık 16, Şerafettin Halis 22"

Yeni Akit
"ArmA II: CO" Nick: [ TR ]North Star