Muvazzaf subay olabilmek için 4 sene okuman lazım demişsin verdiğim linke tekrar göz at bir bakalım gerçi baktığından eminim, baktın olunabiliyormuş Subaylık konusuna çevirmişsin.
Nasıl geçtin onu anlamadım gerçi aklıma tek birşey geldi onu yazımın devamında belirteceğim zaten.
yapabileceğin en iyi şey, 4 sene üniversite bitirip sözleşmeli veya muvazzaf subay olarak orduya katılmak.
Arkadaş astsubay olmak için soru sormuş verdiğim linkler de onu gösteriyor.
Hayır Muvazzaf
"SUBAY" 'lıktan mı bu konuya geçtin onu anlamadım. Haklı çıkmak için hedef saptırmaya gerek yok bence.
yinede açıklama yapayım.
2 senelik meslek yüksek okulunu tamamlarsan eğer sözleşmeli veya muvazzaf SUBAY olarak orduya katılabilmen için hak doğar.
http://uyg.jandarma.tsk.tr/PTS/Aday.aspx
Umarım alıntı içinde ki kalın yazıyla belirttiğim
MUVAZZAF "SUBAY" yazısında AST Kelimesi geçmediği için AST takısını kullanmadığımı anlayabilirsin.
Bir itirazın var ise, Muhattabın ben değil doğrudan Kara Kuvvetleri Komutanlığı + Jandar Gen. K.lığı veya Orduya hizmet eden diğer birimler olmalıdır.
Muvazzaf "SUBAY" takısını ben belirlemedim!
Hayır herşeyde haklıyım diyorsanda adamı boşuna 4 sene okutacaktın : )) halen anlamamakta ısrar edeceksin çünkü genelde böyle olur.
bu yüzden polemiği pek sevmem insanlar hep haklıdır, haklısın diyenine rastlamadım henüz.
Bu arada tekrar tekrar belirtiyorum MUVAZZAF SUBAY da ast kelimesi geçmiyor arkadaşın sorusuda zaten benim cevabımı doğrular nitelikte, ben nasıl ast subay olcam diyene gidip yüz başı olabilmesi için link vermişim gibi konuşmazsan sevinirim.
Konuya bir cevap daha vermeyeceğimi bilmeni isterim bu arada.