Gönderen Konu: Harbiye ?  (Okunma sayısı 7618 defa)

Çevrimdışı Kurtul

• Yeni Üye
  • *
Harbiye ?
« : Ocak 10, 2014, 07:10:31 ÖS »
Arkadaşar ben şimdi ilk okuldan beri asker olmayı hayal eden bir gencim tabi ilk okulda sadece hayal ettiğimden meslek lisesine düştüm. buradan sadece astsubay hazırlama okulunu gidiliyor. ben onada razıyım :D

Sorum  şu ; Astsubay hazırlama okulunda 1 tane sınav yapılırmış o sınavı geçen kurmaylık alırmış ben böyle bişey duydum ? aslı nedir ?
                 Astsubay hazırlama okulunun eğitim koşulları nasıldır ?
                 Astsubay lıktan çıkış rütbesi nedir ?

açıkçası bu kadar :/ Şimdiden Teşekkür ederim

Çevrimdışı ozgurr34

• Turkish Mod Team Yönetici
  • Takipçi Üye
  • Web Development - Mission Editor
Ynt: Harbiye ?
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2014, 12:30:02 ÖÖ »
Subaylığa geçişi soruyorsan sadece jandarmadan (kara, hava ve denizden yok) subaylığa geçiş var oda max albaylık, yapabileceğin en iyi şey 4 sene üniversite bitirip (tabi aöf işletme falan değil) sözleşmeli veya muvazzaf subay olarak orduya katılmak.

Çevrimdışı Kurtul

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2014, 03:07:12 ÖS »
teşekkür ederim

Çevrimdışı Mirza-

• Sıradan Üye
  • **
  • Benim bilgim dahilinde olan her şey, izne tabidir.
    • Kartal Ekibi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2014, 02:21:37 ÖS »
Ocağın konusu fakat, halen yararlı olabileceği kanaatindeyim çünkü zamanı geçmemiş.

arkadaş yanlış bilinçlendirilmiş, subay olabilmen için 4 senelik üniversiteye okumana gerek yok.
2 senelik meslek yüksek okulunu tamamlarsan eğer  sözleşmeli veya muvazzaf subay olarak orduya katılabilmen için hak doğar.

bu hakkı değerlendirmek istersen Jandarma Genel Komutanlığı veya Kara Kuvvetleri Komutanlığı sitesinden başvurunu yapmalısın.
http://uyg.jandarma.tsk.tr/PTS/Aday.aspx
Bu başvuruda ki tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru olmalıdır.

Çevrimdışı ozgurr34

• Takipçi Üye
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2014, 03:26:36 ÖS »
Ocağın konusu fakat, halen yararlı olabileceği kanaatindeyim çünkü zamanı geçmemiş.

arkadaş yanlış bilinçlendirilmiş, subay olabilmen için 4 senelik üniversiteye okumana gerek yok.
2 senelik meslek yüksek okulunu tamamlarsan eğer  sözleşmeli veya muvazzaf subay olarak orduya katılabilmen için hak doğar.

bu hakkı değerlendirmek istersen Jandarma Genel Komutanlığı veya Kara Kuvvetleri Komutanlığı sitesinden başvurunu yapmalısın.
Bu başvuruda ki tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru olmalıdır.

Önlisans mezunları subay olamaz şuan sen yanlış bilgilendiriyorsun :)

Çevrimdışı Mirza-

• Sıradan Üye
  • **
    • Kartal Ekibi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2014, 08:24:48 ÖS »
lütfen birinci maddeyi okuyun ve emin olmadığınız konuda kesin ibareyle konuşmayınız.
yardım etme çabanızı saygı ve takdir ile karşılasamda, şuanda beni yalancı konumuna düşürdüğünüzü hatırlatmak isterim.
http://www.kkk.tsk.tr/PerTem/temin2/astsubay.htm

Çevrimdışı ozgurr34

• Takipçi Üye
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2014, 09:17:30 ÖS »
lütfen birinci maddeyi okuyun ve emin olmadığınız konuda kesin ibareyle konuşmayınız.
yardım etme çabanızı saygı ve takdir ile karşılasamda, şuanda beni yalancı konumuna düşürdüğünüzü hatırlatmak isterim.
http://www.kkk.tsk.tr/PerTem/temin2/astsubay.htm

:))) Şaka mı yapıyorsun yoksa astsubay'ı subay olarak mı görüyorsun ? Attığın sayfa Astsubay Temin sayfası. 4 sene mezunu olmayanlar subay olamaz ayrıca 2 senelik üniversite mezunu olmayan uzmanlarda astsubay olamaz.

Çevrimdışı Mirza-

• Sıradan Üye
  • **
    • Kartal Ekibi
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2014, 11:18:32 ÖS »
Muvazzaf subay olabilmek için 4 sene okuman lazım demişsin verdiğim linke tekrar göz at bir bakalım gerçi baktığından eminim, baktın olunabiliyormuş Subaylık konusuna çevirmişsin.
Nasıl geçtin onu anlamadım gerçi aklıma tek birşey geldi onu yazımın devamında belirteceğim zaten.

Alıntı yapılan: ozgur34
yapabileceğin en iyi şey, 4 sene üniversite bitirip sözleşmeli veya muvazzaf subay olarak orduya katılmak.

Arkadaş astsubay olmak için soru sormuş verdiğim linkler de onu gösteriyor.
Hayır Muvazzaf "SUBAY" 'lıktan mı bu konuya geçtin onu anlamadım. Haklı çıkmak için hedef saptırmaya gerek yok bence.

yinede açıklama yapayım.

Alıntı yapılan: Mirza-
2 senelik meslek yüksek okulunu tamamlarsan eğer  sözleşmeli veya muvazzaf SUBAY olarak orduya katılabilmen için hak doğar.

Umarım alıntı içinde ki kalın yazıyla belirttiğim MUVAZZAF "SUBAY" yazısında AST Kelimesi geçmediği için AST takısını kullanmadığımı anlayabilirsin.

Bir itirazın var ise, Muhattabın ben değil doğrudan Kara Kuvvetleri Komutanlığı + Jandar Gen. K.lığı veya Orduya hizmet eden diğer birimler olmalıdır.
Muvazzaf "SUBAY" takısını ben belirlemedim!

Hayır herşeyde haklıyım diyorsanda adamı boşuna 4 sene okutacaktın : )) halen anlamamakta ısrar edeceksin çünkü genelde böyle olur.
bu yüzden polemiği pek sevmem insanlar hep haklıdır, haklısın diyenine rastlamadım henüz.

Bu arada tekrar tekrar belirtiyorum MUVAZZAF SUBAY da ast kelimesi geçmiyor arkadaşın sorusuda zaten benim cevabımı doğrular nitelikte, ben nasıl ast subay olcam diyene gidip yüz başı olabilmesi için link vermişim gibi konuşmazsan sevinirim.

Konuya bir cevap daha vermeyeceğimi bilmeni isterim bu arada.
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2014, 12:53:32 ÖÖ Gönderen: Mirza- »

Çevrimdışı ozgurr34

• Takipçi Üye
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2014, 01:50:24 ÖÖ »
Muvazzaf subay olabilmek için 4 sene okuman lazım demişsin verdiğim linke tekrar göz at bir bakalım gerçi baktığından eminim, baktın olunabiliyormuş Subaylık konusuna çevirmişsin.
Nasıl geçtin onu anlamadım gerçi aklıma tek birşey geldi onu yazımın devamında belirteceğim zaten.

Alıntı yapılan: ozgur34
yapabileceğin en iyi şey, 4 sene üniversite bitirip sözleşmeli veya muvazzaf subay olarak orduya katılmak.

Arkadaş astsubay olmak için soru sormuş verdiğim linkler de onu gösteriyor.
Hayır Muvazzaf "SUBAY" 'lıktan mı bu konuya geçtin onu anlamadım. Haklı çıkmak için hedef saptırmaya gerek yok bence.

yinede açıklama yapayım.

Alıntı yapılan: Mirza-
2 senelik meslek yüksek okulunu tamamlarsan eğer  sözleşmeli veya muvazzaf SUBAY olarak orduya katılabilmen için hak doğar.

Umarım alıntı içinde ki kalın yazıyla belirttiğim MUVAZZAF "SUBAY" yazısında AST Kelimesi geçmediği için AST takısını kullanmadığımı anlayabilirsin.

Bir itirazın var ise, Muhattabın ben değil doğrudan Kara Kuvvetleri Komutanlığı + Jandar Gen. K.lığı veya Orduya hizmet eden diğer birimler olmalıdır.
Muvazzaf "SUBAY" takısını ben belirlemedim!

Hayır herşeyde haklıyım diyorsanda adamı boşuna 4 sene okutacaktın : )) halen anlamamakta ısrar edeceksin çünkü genelde böyle olur.
bu yüzden polemiği pek sevmem insanlar hep haklıdır, haklısın diyenine rastlamadım henüz.

Bu arada tekrar tekrar belirtiyorum MUVAZZAF SUBAY da ast kelimesi geçmiyor arkadaşın sorusuda zaten benim cevabımı doğrular nitelikte, ben nasıl ast subay olcam diyene gidip yüz başı olabilmesi için link vermişim gibi konuşmazsan sevinirim.

Konuya bir cevap daha vermeyeceğimi bilmeni isterim bu arada.

Yaa ister cevap ver ister cevap verme bana askerliği sen mi öğreteceksin ?

Bak güzel kardeşim ben diyorum ki 4 sene mezunu olmayanlar muvazzaf veya sözleşmeli subay olamaz !

Bak jandarma sitesinde başvuru kılavuzlarına:

Ben zaten soruyu soran kişiye astsubay olması için bi yönlendirme yapmadım ona 4 sene okuyarak subay olmasını tavsiye ettim yaşın kaç bilmiyorum ama yaş arttıkça ileriye dönük düşünüyorsun astsubaylığın ameleliğini çekeceğine elinde imkan varken subay olması o kişinin hayrına olacaktır.

Hava, Kara, Deniz ve Jandarma gir sitelerine başvuru kılavuzlarını oku ama oku bak ezbere buradan yorum yapma okumazsın diye jandarmanın sitesinden sözleşmeli ve muvazzaf subay başvuru kılavuzundan resim koydum.